Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ερωτήσεις για την Αστρολογία και τα Μέντιουμ

1.Τι είναι η αστρολογία;
Αστρολογία είναι η ενασχόληση με τα άστρα για την πρόγνωση του μέλλοντος. Αναπτύχθηκε στους αρχαίους λαούς, οι οποίοι λάτρευαν τον ήλιο, τη σελήνη και κάποια αστέρια ως θεούς. Υπήρχαν καλά και κακά αστέρια. Η σελήνη ήταν κακός θεός, γι’ αυτό, όταν κάποιος πάθαινε δαιμονοληψία, έλεγαν ότι έπαθε σεληνιασμό, ότι δηλαδή τον επηρέασε η κακή σελήνη.
Οι αστρολόγοι έχουν ως κεντρική θέση της διδασκαλίας τους τα εξής: Οι συσχετισμοί και η θέση των άστρων κατά την ώρα της γέννησης επηρεάζουν το χαρακτήρα και όλη τη ζωή του κάθε ανθρώπου. Το ζώδιο, δηλαδή ο αστερισμός που προηγείται της ανατολής του ήλιου κατά τη μέρα της γέννησης, προσδιορίζει απόλυτα τον άνθρωπο. Στους δώδεκα μηνιαίους αστερισμούς οι αρχαίοι έδωσαν ονόματα ως επί το πλείστον ζώων (Κριός, Λέων, Ταύρος, Ιχθείς, Αιγόκερως, Καρκίνος, Σκορπιός), και γι’ αυτό λέγονται ζώδια. Σήμερα οι αστρονόμοι ισχυρίζονται πως υπάρχει και 13ος αστερισμός. Άρα καταρρίπτεται η θεωρία των ζωδίων, αφού δεν υπάρχει στο έτος 13ος μήνας.
Ανάλογα με το ζώδιο του καθενός, τη θέση του ήλιου, της σελήνης και των πλανητών, σχηματίζουν το ωροσκόπιο της γέννησής του, δηλαδή τα αστρολογικά στοιχεία και μ’ αυτά «διαβάζουν» το μέλλον. Ωροσκόπιο σημαίνει βλέπω (σκοπώ) το χρόνο (την ώρα). Μόνο ο αστρολόγος μπορεί να «εξηγήσει» το ωροσκόπιο.
Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες καθυστέρησαν να ξεκινήσουν για τη μάχη του Μαραθώνα, επειδή δεν το επέτρεπαν τα αστρολογικά δεδομένα. Όταν έφθασαν, είχε ήδη τελειώσει η μάχη και το στεφάνι της νίκης το πήραν μόνον οι Αθηναίοι.
Πολλοί άνθρωποι σήμερα στην εποχή της επιστήμης αγοράζουν εφημερίδες και περιοδικά και αναζητούν το ωροσκόπιό τους, για να καθορίσουν τη δράση της ημέρας ή της εβδομάδας. Κάποιοι πολιτικοί και επιχειρηματίες δεν παίρνουν καμία απόφαση, αν δε ρωτήσουν τον αστρολόγο τους. Στην ουσία γίνονται θύματα στα χέρια του σατανά. Ο πονηρός με μεθοδευμένο τρόπο τούς οδηγεί στην καταστροφή.
2. Μήπως οι μελλοντολόγοι συγκροτούν κι αυτοί ένα επάγγελμα;
Οι «μελλοντολόγοι» (αστρολόγοι, μάντεις, χειρομάντεις, καφεμάντεις, χαρτορίχτρες) προσπαθούν να βρουν το μέλλον μέσω της αποκάλυψής του από κάποια ανώτερη δύναμη ή της επικοινωνίας δήθεν με το Θεό. Όλοι αυτοί, θα λέγαμε, είναι διάφορες κατηγορίες μέντιουμ. Οι μάντεις των αρχαίων Ελλήνων στην έκσταση πίστευαν ότι είχαν επικοινωνία με κάποιο θεό, το Δία ή τον Απόλλωνα ή τον Διόνυσο.
Εκτός από εκείνους που είναι τσαρλατάνοι, υπάρχουν και εκείνοι που είναι όργανα του σατανά. Αυτός γνωρίζει μόνο το παρελθόν. Αυτή τη γνώση του παρελθόντος τη χρησιμοποιούν οι «μελλοντολόγοι», για να εντυπωσιάσουν τα θύματά τους, να τα ελκύσουν κοντά τους και να τους πάρουν χρήματα. Το μέλλον ο σατανάς άλλοτε το υποθέτει από την πολυχιλιετή πείρα του και άλλοτε το προσχεδιάζει βάσει της κακίας του και προσπαθεί να το πραγματοποιήσει σύμφωνα με την πρόγνωση, που έδωσε στα όργανά του.
Όλοι αυτοί βρίσκουν «δουλειά», γιατί οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν το μέλλον τους και, αν είναι δυνατό, να το προσδιορίσουν. Αν το μέλλον το προγνωρίζεις, σημαίνει ότι είναι σίγουρο και επομένως δεν μπορείς να το αλλάξεις κατά τις επιθυμίες σου. Συνήθως οι «μελλοντολόγοι» πουλάνε ελπίδες και «προβλέπουν» γενικώς ευνοϊκές εξελίξεις. Αν γνωρίζουν και κανένα πρόβλημα, λένε ότι θα έρθει κάποια λύση του. Όλες οι «προφητείες» τους στη συντριπτική πλειοψηφία τους «βγαίνουν» απραγματοποίητες. Μόνον η είσπραξη εσόδων στο πορτοφόλι τους πραγματοποιείται!
3. Τι είναι ο πνευματισμός;
Είναι η επικοινωνία μέσω ενδιάμεσων (μέντιουμ) με άγνωστα πνεύματα ή πνεύματα δήθεν νεκρών.
Οι πνευματιστές στην Αγία Γραφή ονομάζονται νεκρομάντεις. Ο βασιλιάς Σαούλ, ενώ είχε διώξει κάθε μάντη και νεκρομάντη από τη χώρα του (Α΄ Βασιλ. 28,3), πήγε σε μια νεκρομάντισσα (Α΄ Βασιλ. 28,4-25). Ο Θεός επέτρεψε εδώ να έρθει η ψυχή του Σαμουήλ και να του πει ό,τι του έλεγε ως ζωντανός: ο Θεός τον καθαιρεί από τη βασιλεία, γιατί ήταν ανυπάκουος. Αν ήταν ο διάβολος, που συνήθως πηγαίνει στους νεκρομάντεις, θα του έλεγε «καλά έκανες και ανυπάκουσες στο Θεό, να συνεχίσεις». Ένα άλλο στοιχείο για την παρουσία του Σαμουήλ είναι ότι η προφητεία του, ότι ο Σαούλ την επόμενη μέρα θα σκοτωθεί, εκπληρώθηκε. Η αρχή και το τέλος της ζωής ανήκουν μόνο στο Θεό.
Οι νεκρομάντεις καλούν πνεύματα νεκρών. Στην ουσία έρχεται ο σατανάς και με τέχνη παραπλανά τα θύματά του. Ο Θεός τις ψυχές των νεκρών τις μεταφέρει στον πνευματικό κόσμο, όπου αναμένουν την κοινή ανάσταση για την κρίση. Η παραδοχή φαντασμάτων είναι απομεινάρι της ειδωλολατρίας και εξυπηρετεί τα σχέδια του πονηρού για παραπλάνηση των ανθρώπων.
Εκτός από τους νεκρομάντεις πνευματιστές, υπάρχουν κι αυτοί που επικαλούνται πνεύματα, δήθεν αγαθά. Η παρουσία των πνευμάτων γίνεται αισθητή με την κίνηση αντικειμένων. Στο εξωτερικό υπάρχει στα παιδικά καταστήματα το παιχνίδι της μάγισσας. Το παιχνίδι αυτό αποτελείται από ένα δίσκο στρογγυλό με γραμμένα γύρω-γύρω τα γράμματα του αλφαβήτου και από ένα βέλος στη μέση περιστρεφόμενο. Αφού συγκεντρωθούν τη νύχτα και σε κατάλληλη αστρολογική ημερομηνία, κάνουν όσοι βρίσκονται γύρω μία υβριστική «προσευχή» στο Θεό και διαπιστώνουν με την κίνηση του βέλους την παρουσία πνεύματος. Μετά θέτουν ερωτήσεις στο πνεύμα, κι αυτό δείχνει ένα-ένα τα γράμματα των λέξεων της απάντησης. Στη Ρόδο το τόλμησαν μερικοί μαθητές Γυμνασίου και τρομοκρατήθηκαν, γιατί με τις απαντήσεις του τους οδηγούσε στο μίσος προς άλλα άτομα, πράγμα αντίθετο προς το θέλημα του Θεού. Τρεις άλλοι μεσήλικες επειδή έκαναν στην εφηβεία τους επίκληση πνεύματος αποτύγχαναν επανειλημμένα για πολλά χρόνια να ανοίξουν κάποια επιχείρηση και να δημιουργήσουν οικογένεια.
4. Γιατί δεν πρέπει να καταφεύγουμε σε αστρολόγους, μέντιουμ, φλιτζανούδες και χαρτορίχτρες;
Η καταφυγή μας σε «μελλοντολόγους» αποτελεί δείγμα απιστίας στο Θεό. Ο πιστός εμπιστεύεται όλη τη ζωή του στα χέρια του Θεού και καταφεύγει πάντοτε σ’Αυτόν ζητώντας τη θεία Πρόνοια. Αυτή η πίστη τού δίνει κουράγιο στις δυσκολίες και τις περισσότερες φορές ελκύει τη βοήθεια του Θεού.
Σε πολλούς ανθρώπους η ενασχόληση με τα αστέρια λειτουργεί ως μετάθεση των λαθών της ζωής τους στα αστέρια. Λένε: «το ότι εγώ έχω νεύρα ή επικίνδυνο αυθορμητισμό ή οτιδήποτε άλλο αρνητικό, αυτό οφείλεται στο ζώδιό μου». Αντί να παλέψουν να διώξουν το πάθος από μέσα τους, το αποδέχονται ως δημιουργία συμπαντικής κοσμικής δύναμης. Αυτή η νοοτροπία οφείλεται στην ψυχολογική ανάγκη να μη ρίχνουμε την ευθύνη των λαθών πάνω μας, αλλά κάπου αλλού. Από δω δημιουργήθηκε το πασχαλιάτικο κάψιμο του Ιούδα, σαν να φταίνε μόνο οι Εβραίοι για το θάνατο του Χριστού, κι όχι και οι δικές μας αμαρτίες.
Στο ίδιο πλαίσιο πολλοί ανώριμοι και άβουλοι αποφασίζουν για το μέλλον τους στηριζόμενοι όχι στη λογική, αλλά στα ζώδια. Αυτοί νομίζουν ότι ο αστρολόγος διαβάζει το μέλλον τους και τους κατευθύνει σωστά. Συνήθως παθαίνουν μεγάλες αποτυχίες. Κι αν δεν αποτύχουν, προσπαθούν (αυθυποβαλλόμενοι) με κάθε τρόπο να στηρίξουν τη λάθος συμβουλή. Αυτοί προσαρμόζουν το χαρακτήρα τους και τη ζωή τους στις αστρολογικές κατευθύνσεις. Ένας «λέων» π.χ., λένε οι αστρολόγοι, έχει επιθετική νοοτροπία. Απ’ αυτό το αυθαίρετο θέσφατο κάθε αφελής «λέων» εκφράζεται με επιθετικότητα.
Πολλοί από τους γνήσιους αστρολόγους και τα γνήσια μέντιουμ ή βρίσκονται στην κατοχή κάποιου πονηρού πνεύματος ή καταφεύγουν σε μαγικά τεχνάσματα, για να προβλέψουν. Κανείς δεν πρέπει να δέχεται να του πουν άγνωστοι ή γνωστοί το μέλλον του με κανέναν τρόπο. Υπάρχει κίνδυνος να μπλέξει. Ειδικά δεν είναι σωστό να επικοινωνεί με γύφτισσες μάντισσες. Κατακλέβουν τους αφελείς και τους μπλέκουν στα πλοκάμια του σατανά με τις επικλήσεις τους. Κανείς να μη τους δίνει ρούχα ή άλλα προσωπικά είδη, γιατί κάνουν μαγεία σ’ αυτά. Οι περισσότεροι «μελλοντολόγοι» για να καλυφθούν, εσκεμμένα βάζουν στο χώρο «εργασίας» τους εικόνες. Είναι οι λύκοι, που ντύνονται με προβιά προβάτου, όπως είπε ο Χριστός (Ματθ. 7,15).
Ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη απαγορεύει να υπάρχει ανάμεσα στο λαό του μάντης, οιωνοσκόπος, μάγος και νεκρομάντης (Δευτ. 18,10-13 και Λευϊτ. 19,26). Οι μάντεις πρέπει να θανατώνονται με λιθοβολισμό (Λευϊτ. 20,27). Ο Βασιλιάς Ιωσίας έδιωξε τους ιερείς των ειδώλων, γιατί πρόσφεραν θυσίες στον ήλιο, στη σελήνη, στα ζώδια και στ’ αστέρια (Βασιλ. Δ΄ 23,5). Οι προφήτες εξ ονόματος του Κυρίου απαγορεύουν τους ψευδοπροφήτες που είναι οι οιωνοσκόποι και οι αστρολόγοι.
Ο απόστολος Παύλος (Γαλ. 5,20) απαγορεύει τη μαγεία, την οποία ονομάζει φαρμακεία.
Μόνο άνθρωπος άγιος, φωτισμένος από το Θεό, μπορεί να φωτίζεται και να αποκαλύπτει το μέλλον. Οι άγιοι του Θεού δεν παίρνουν χρήματα, όταν προφητεύουν. Αυτοί με τις προοράσεις τους βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν το δρόμο της σωτηρίας.
Οι αστρολόγοι, τα μέντιουμ, οι καφεμάντεις, οι χαρτομάντεις και οι χρήστες ταρό, εργάζονται με την έμπνευση πονηρών πνευμάτων. Ο Θεός δεν είναι τόσο μικρός, που στον καφέ ή στα χαρτιά να φανερώνει το θέλημά Του. Ούτε εξαναγκάζεται να φανερώσει το θέλημά Του, όποτε το θέλει ο καθένας.
Στο Δευτερονόμιο (13,2-6) χαρακτηριστικά ο Θεός απαγορεύει με τον ψευδοπροφήτη και τον ερμηνευτή ονείρων (ονειροκρίτη). Λέει εκεί: «μην τον ακούσετε εκείνον τον προφήτη ή τον ονειροκρίτη, γιατί ο Κύριος ο Θεός σας θέλει να σας δοκιμάσει για να δει αν τον αγαπάτε με όλη την καρδιά σας και μ’ όλη την ψυχή σας» (Δευτερ. 13,4). Μήπως και σήμερα ο Θεός ανέχεται τη δράση των σημερινών ψευδοπροφητών-μάντεων, για να δοκιμάσει την αγάπη μας σ’ Αυτόν;
5. Δε θα ήταν ωφέλιμο να γνωρίζαμε το μέλλον μας;
Ο Θεός αποκρύπτει το μέλλον μας, γιατί η γνώση του θα μας έβλαπτε. Δε μας συμφέρει να γνωρίζουμε εκ των προτέρων το μέλλον μας. Αν δεν είχαμε καλό χαρακτήρα και γνωρίζαμε ότι το μέλλον μας θα είναι καλό, πιθανόν να γινόμασταν εγωιστές, να τεμπελιάζαμε στην εργασία και να ξεχνούσαμε το Θεό. Αν π.χ. κάποιος οκνηρός γνώριζε ότι θα πλούτιζε στο μέλλον, πιθανόν από τώρα να γινόταν τεμπέλης. Αντίθετα, αν γνώριζε ότι το μέλλον θα είναι κακό, θα υπήρχε ο πειρασμός να τον κυρίευε η απογοήτευση, η ολιγοψυχία και η μελαγχολία, πριν έρθουν οι δυσκολίες (αρρώστιες, αποτυχίες), και έτσι θα χαλούσε την ψυχή και τη ζωή του. Ίσως, όταν αργότερα έλθουν οι δυσκολίες, οι συνθήκες να είναι διαφορετικές και ο χαρακτήρας του πιο ώριμος και δυνατός, για να αντέξει σ’ αυτές και να μην καταβληθεί από την ταλαιπωρία.
Οι επιτυχίες και οι αποτυχίες συνήθως στη ζωή εναλλάσσονται. Κανένας δεν έχει πάντοτε επιτυχίες, ούτε το αντίθετο. Και οι επιτυχίες και οι αποτυχίες παίζουν θετικό ή αρνητικό ρόλο στη ζωή μας ανάλογα με το χαρακτήρα μας: οι αποτυχίες τον καλό τον ταπεινώνουν, ενώ τον κακό τον αποθαρρύνουν από τη συνέχιση του κακού· οι επιτυχίες τον καλό τον ενθαρρύνουν στη δράση, ενώ τον κακό τον οδηγούν στον εγωισμό.
Και στις δύο περιπτώσεις της πρόγνωσης του μέλλοντος πολλοί υβριστικά θα παραπονιούνταν, θα κρίναν και θα κατηγορούσαν τον Θεό για τις επιλογές Του. Κάτι δε θα τους άρεσε, κάτι θα τους ήταν ελλιπές. Θα ασεβούσαν λέγοντας στο Θεό: «εδώ με αδικείς, εκεί με υποτιμάς», «δε μου φτάνει αυτό το καλό, θέλω περισσότερα», «θέλω την άλλη ευνοϊκή λύση», «γιατί θα με ταλαιπωρήσεις εμένα τόσο πολύ και όχι τον άλλο;», «είσαι πολύ σκληρός, που θα επιτρέψεις να ταλαιπωρηθώ τόσο πολύ»….
Το μέλλον μας δεν εξαρτάται μόνον από το Θεό, αλλά και από τη δική μας ελευθερία. Η μελλοντική θέλησή μας είναι άγνωστη. Κάθε φορά αποφασίζουμε επηρεασμένοι από πολλούς αστάθμητους παράγοντες. Ο Θεός βοηθά, αφού εμείς αποφασίσουμε. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων το μέλλον μας, θα περιοριζόταν η ελευθερία μας και η δυνατότητα πολλαπλών επιλογών και έτσι θα χάνονταν η νοστιμιά της ζωής. Τότε θα υποτασσόμασταν στη μοίρα μας και θα ήμασταν αδρανείς περιμένοντας βαριεστημένα τα αναμενόμενα ή θα ενεργούσαμε παθητικά βάσει των μελλοντικών προοπτικών. Τότε το μέλλον θα προσδιόριζε το παρόν, κι όχι το παρόν το μέλλον, όπως γίνεται σήμερα. Η ελευθερία του ανθρώπου πολλές φορές αναιρεί και το θέλημα του Θεού. Ενώ ο Θεός δε θέλει πολέμους, οι άνθρωποι αλληλοσκοτώνονται. Ενώ ο Θεός δημιουργεί ψυχή με τη σύλληψη του εμβρύου, οι γονείς σταματούν τη ζωή του με την έκτρωση.
Ο Θεός στα θέματα της ζωής μας, τα οποία σχετίζονται με την ελευθερία μας, ακολουθεί το θέλημα το δικό μας. Αν ο Θεός προσδιόριζε απόλυτα τη ζωή μας, τότε δε θα έπρεπε να κριθούμε, γιατί Αυτός θα έφταιγε και για τις αμαρτίες μας. Ο Θεός προσδιορίζει τις γενικότερες συνθήκες της ζωής μας με το θέλημά Του, κι όχι με τις αστρικές δυνάμεις.
Το ότι δε γνωρίζουμε το μέλλον μας, κάνει τη ζωή μας πιο ευχάριστη, πιο αγωνιώδη και περιπετειώδη. Η αγωνία και το αβέβαιο του μέλλοντος γεμίζουν με ελπίδα και προσμονή τη ζωή. Το άγνωστο μέλλον μάς κάνει πιο προσεκτικούς στις σχέσεις μας με τους συνανθρώπους (πάντοτε χρειαζόμαστε φίλους), πιο προσεκτικούς στη διαχείριση των χρημάτων (πιθανές δυσκολίες και ασθένειες στο μέλλον), πιο ταπεινούς στα αξιώματα (κάποτε τα χάνουμε πρόωρα), και πιο πιστούς στο Θεό (τον χρειαζόμαστε πάντοτε).
6. Πώς μπορούμε να δούμε την αστρολογία με την απλή λογική;
1. Είναι ανεξήγητη η παραδοχή των αστρολόγων, ότι τα αστέρια επηρεάζουν τον άνθρωπο μόνο τη στιγμή της γέννησης. Κατά τους εννέα μήνες της ενδομήτριας ζωής και μετά τη γέννηση αδρανοποιείται η αστρική επίδραση;
2. Πώς η αστρική επίδραση μεταφέρεται στη γη από την περιοχή των αστέρων, που απέχουν τεράστιες αποστάσεις από τη γη; Ο φωτισμός των άστρων αυτών, ο οποίος φθάνει στη γη, ξεκίνησε πριν από χιλιάδες και εκατομμύρια χρόνια. Οι μακρινοί αστερισμοί με τι είδους δύναμη επηρεάζουν την ανθρώπινη ζωή και προσδιορίζουν το μέλλον της; Προφανώς εδώ έχουμε τα παραμύθια των αρχαίων με τις μοίρες και την ειμαρμένη.
3. Οι αστρολόγοι κανένα μεγάλο γεγονός δεν προέβλεψαν. Αν προέβλεπαν το μέλλον, έπρεπε να ειδοποιούν τις χώρες για τους σεισμούς και να προλάβαιναν τους θανάτους των σεισμοπαθών. Αν προέβλεπαν το μέλλον, έπρεπε να ειδοποιούσαν τους λαούς για τη μελλοντική παρουσία παρανοϊκού ηγέτη, ούτως ώστε να προλάβουν το κακό που θα κάνει.
Και το δικό τους μέλλον δεν προβλέπουν. Αν επισκεπτόμενος το χώρο τους αρχίσεις και τους βρίζεις, ποτέ δεν το περιμένουν. Αφού προγνωρίζουν το μέλλον, γιατί δε βρίσκουν κάποιο τυχερό λαχείο και να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της ζωής τους; Αντί γι’ αυτό, όμως περιμένουν κάθε μέρα τα αφελή θύματά τους και πουλάνε το δήθεν φωτισμό τους από το Θεό. Αν ήταν από το Θεό, δεν θα έπρεπε να παίρνουν χρήματα.
4. Αυτοί που πηγαίνουν να μάθουν το μέλλον τους στον καφέ είναι τουλάχιστον αφελείς. Είναι δυνατόν ο Θεός το άγνωστο μέλλον, που το ξέρει μόνο Αυτός, να το αποκαλύπτει στα υπολείμματα του καφέ; Ο καθένας μπορεί να κάνει ένα πείραμα, που δείχνει το ανόητο των ισχυρισμών αυτών που καταφεύγουν στον καφέ. Αν φτιάξει καφέ για δύο φλιτζάνια, και με τα δύο του χέρια πίνει ταυτόχρονα και με τα δύο φλιτζάνια, θα παρατηρήσει στο τέλος, όταν τα γυρίσει ανάποδα, να έχουν δημιουργηθεί εντελώς διαφορετικά σχέδια.
5. Όσοι ανατρέχουν στα ωροσκόπια, ας πάρουν την ίδια ημέρα πολλές εφημερίδες. Θα δουν ότι κάθε αστρολόγος γράφει διαφορετικά. Βέβαια όλοι έχουν γενικότητες υπεκφυγής, όπως σε μία τοπική εφημερίδα: «Μην κινηθείτε βιαστικά, πριν πράξετε να σκεφθείτε αρκετά, πρέπει να βάλετε προτεραιότητες, θα έχετε πολλές δυνατότητες, αρχίζετε και καταλαβαίνετε τον περίγυρό σας, πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, συμπεριφερθείτε λογικά και μην αγχωθείτε, καλύψτε τα κενά του παρελθόντος, ακούστε τη γνώμη των δικών σας, μην απομονώνεσθε, να είστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».
6. Η σελήνη και ο ήλιος επηρεάζουν τη γη με τις ακτινοβολίες και τον μαγνητισμό τους και προκαλούν διάφορα φυσικά φαινόμενα, όπως παλίρροιες, τροποποίηση καιρού κ.λπ., δεν επηρεάζουν την ψυχολογία του ανθρώπου. Η ψυχολογία του ανθρώπου ελάχιστα επηρεάζεται από το φυσικό περιβάλλον. Έχουμε παιδιά την ίδια μέρα και ώρα γεννημένα με διαφορετικά ψυχικά γνωρίσματα και διαφορετική πορεία ζωής. Τι ρόλο έπαιξαν τα κοινά αστρολογικά στοιχεία; Κανέναν.
7. Τι είναι τα UFO;
Το 1947 ο πιλότος Kenneth Arnold στην Αμερική ανέφερε ότι είδε κάποια άγνωστα αντικείμενα να πετούν. Από τότε η Ουφολογία εισήλθε στο προσκήνιο και κατά περιόδους επανέρχεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η συνεχής αναφορά στα UFO οδήγησε κάποιους να πιστεύσουν στην ύπαρξή τους.
Οι αναφορές σε UFO προέρχονται είτε από παρατήρηση στρατιωτικών σκαφών άγνωστων μέχρι τότε (π.χ. τα Stealth), είτε από τη φαντασία ευφάνταστων ή ψυχοπαθών, είτε από μεταφυσικά οράματα.
Αξία έχουν τα μεταφυσικά οράματα. Αυτά τα UFO κατά τη γνώμη του ερευνητή π. Σεραφείμ Ρόουζ στο βιβλίο του: «Η Ορθοδοξία και η θρησκεία του μέλλοντος» πρέπει να είναι δαιμονολογικά φαινόμενα. Στους βίους κάποιων αγίων αναφέρονται δαιμονικοί πειρασμοί με δαιμονικές εμφανίσεις παρόμοιες με τα ουφολογικά φαινόμενα. Οι δαίμονες παρουσιαζόμενοι ως εξωγήινοι βρήκαν ένα τέχνασμα να στρέφουν τους ανθρώπους σε εξωγήινους σωτήρες μακριά από τον πραγματικό Θεό. Το κίνημα της ‘Νέας Εποχής’, καθαρά αντιχριστιανικό, προπαγανδίζει υπέρ των UFO. Έτσι φθάσαμε στο σημείο να δημιουργηθούν από ανθρώπους που ‘‘ήλθαν σε επαφή’’ με τα όντα των UFO ομάδες λατρείας των UFO.
Οι επιστήμονες της αστροφυσικής δε δέχονται την ύπαρξη εξωγήινων επισκέψεων. Γι’ αυτούς οι αναφορές των UFO είναι αποκυήματα της φαντασίας ή φυσικά φαινόμενα ανεξήγητα από τους μη ειδικούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...